Tüm Ürünlerde KARGO BEDAVA & Kapıda Ödeme. Üstelik Peşin Fiyatına 9 Taksit!

Chromecast mi yoksa Google Cast mı? Google'ın kafa karıştırıcı kablosuz akış teknolojisi açıklandı.

Tarih: 15.06.2024 10:43
Chromecast mi yoksa Google Cast mı? Googleın kafa karıştırıcı kablosuz akış teknolojisi açıklandı.

Google, 2013 yılında Chromecast adında küçük bir HDMI donanım kilidini piyasaya sürdü. Bu cihaz, akıllı telefonlar, tabletler veya bilgisayarlardan televizyonlara ses ve video akışı yapmayı sağlıyordu. Chromecast, akıllı TV'lerin nadir olduğu zamanlarda, TV yayını yapmanın uygun fiyatlı bir yoluydu ve Roku ve Apple TV gibi özel akışlı medya cihazlarına alternatif olarak popülerlik kazandı.

Chromecast donanımı, TV'nize taktığınız küçük bir HDMI donanım kilidi olarak başladı. Güce ve Wi-Fi ağınıza bağlandıktan sonra bilgisayarınızdan, akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden video içeriğini TV'nize aktarmanıza olanak tanıyordu. Bu cihaz, düşük fiyatı ve kullanım kolaylığı sayesinde çok popüler oldu ve kısa sürede Chromecast Audio gibi varyantları da piyasaya sürüldü.

Google, Chromecast işlevini diğer şirketlerin TV'lerine, ses çubuklarına, projektörlerine ve hoparlörlerine entegre etmesine izin verdi. Bu, Chromecast'in sadece TV'ye bağlı küçük bir donanım kilidi olmaktan çıkıp, hemen hemen her cihaza entegre edilebilen bir teknoloji haline gelmesine yol açtı. Bu durum, Google'ın teknolojisi ve terminolojisi konusunda bazı kafa karışıklıklarına neden oldu.

Google'ın Chromecast cihazları popülerliğini kanıtlasa da, ekran arayüzü ve uzaktan kumanda eksikliği bir sorun haline geldi. Roku ve Amazon'un cihazları ucuzladıkça Chromecast cihazları da çekiciliğini kaybetmeye başladı. Google, Android TV olarak bilinen rekabetçi bir platformu zaten oluşturmuştu, ancak kendi Android TV ürününü yaratmamıştı. Bu durum, 2020'de Android TV tabanlı eksiksiz bir akışlı medya cihazı olan Google TV ile Google Chromecast'in tanıtılmasıyla değişti.

Google Cast, içerik akışını sağlayan teknolojinin adıdır. Google Cast, izlemek veya dinlemek istediğiniz içeriğe bağlı olarak farklı teknikler kullanır. Yayınladığınız içerik YouTube veya Spotify gibi bir yayın hizmetinden geliyorsa, aslında bir cihazdan diğerine talimat gönderiyorsunuz demektir. Telefonunuzdan Google Cast özellikli bir cihaza bir YouTube videosu yayınlarken, telefonunuz "İşte oynatmanızı istediğim bir YouTube videosu" diyor ve Cast özellikli cihaz, kendi internet bağlantısını kullanarak doğrudan YouTube'a erişerek videoyu yayınlıyor.

Google Cast ve Apple AirPlay benzer şekilde çalışır, ancak birkaç önemli fark vardır. Google Cast, PC'ler, Android ve iOS cihazlarının tümü tarafından desteklenirken, AirPlay yalnızca Apple ürünlerinden akışlı içerik kabul eder. Google Cast ayrıca daha yüksek çözünürlüklü sesi destekler.

Google Cast ile bir ürüne sahip olmanın avantajlarından biri, bu ürünün iOS ve Android'deki Google Home uygulaması içinden yönetilebilmesidir. Google Home'a eklendikten sonra, her cihaz için oynatma ve ses seviyesi gibi şeyleri kontrol edebilir, bunları farklı odalara atayabilir ve hoparlör grupları oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu cihazları sesinizle kontrol etmek ve akıllı ev rutinlerinize eklemek için Google Asistan'ı kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, Google Chromecast ve Google Cast teknolojisi, farklı cihazlardan televizyonlara ve hoparlörlere medya akışı yapılmasını sağlar. Google, yerleşik Chromecast etiketini yeniden Google Cast olarak adlandırarak terminoloji karışıklığını gidermeyi amaçladı.

İlgili Ürünler
Hoşgeldin Kodu! İlk Alışverişe Özel!
AŞAĞIDAKİ ÜRÜNLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRÇıkmadan önce incelemek ister misiniz?
Yükleniyor...